F-kullen

Billinge Gårds Foluke Ya Caran

Neo

Billinge Gårds Foluke Ya Caran

 • Filipstads BK 2012-06-06. Neo stoltserar med sina fina BIM-rosetter!

Stamtavla, resultat m m

Stamtavla

Parents Grand parents Great grand parents
SECH & DKCH Spirit of Ishtar Caran d'Ache Mohaget's Mahogny Roseridge the Duke
Djungelkattens Big Box Babette
Flashy Florence Spirit of Ishtar Remus
CH Shangani Patana Dunia
Billinge Gårds Djidade af Arvis CH Arvis Iris Garden Heshima Ya Kimba Energy Of Red
Iris Z Lukovskeho Dvora
Duméla Ma Hedda Akkakais Melker
Duméla Ma Elina

MH

Mentalbeskrivning Hund

Genomförd med godkända skott

Datum: 2013-05-04
Plats: Filipstads Brukshundklubb
Mentalbeskrivare: Mikael Pålblad

Moment
Bedömning 0-5
Bedömning 0-5
Bedömning 0-5
Bedömning 0-5
Bedömning 0-5
1:Kontakt
a) Hälsning - 4
b) Samarbete - 1
c) Hantering - 1
2:Lek 1
a) Leklust- 2
b) Gripande - 1
c) Dragkamp - 1
3a:Förföljande
Försök 1 - 1
Försök 2 - 1
3b:Gripande
Försök 1 - 1
Försök 2 - 1
4:Aktivitet
3
5:Avståndslek
a) Intresse - 2
b) Hot/Agg - 1
c) Nyfikenhet - 1
d) Leklust - 1
e) Samarbete - 1
6:Överraskning
a) Rädsla - 3
b) Hot/Agg - 1
c) Nyfikenhet - 2
d) Kv rädsla - 2
e) Kv intresse - 1
7:Ljud
a) Rädsla - 3
c) Nyfikenhet - 3
d) Kv rädsla - 2
e) Kv intresse - 1
8:Spöken
a) Hot/Agg- 3
b) Kontroll - 4
c) Rädsla - 3
d) Nyfikenhet - 2
e) Kontakt - 4
9:Lek 2
a) Leklust - 2
b) Gripande - 2
10:Skott
1

Utställningsresultat


Filipstad Utst Inoff 2012-06-06

Filipstads BK
Domare: Tim Taylor

"Bra typ. Typiskt huvud och uttryck med korrekt bett. Bra halslängd och front. Tillräcklig benstomme. Saknar volym i kroppen. Bra vinklar. Rör sig bra. Korrekt ridge."

Resultat Öppen klass:

Excellent, HP, Plac: 1, BIM

Brev från Susanne och Neo

Hej hej! Här kommer en liten uppdatering om vad som händer i Neo's liv...

Man vaknar glad och pigg varje morgon kl. 6.00, kissar ute och får sedan frukost. Matglad som alla ridgebackar letar man sedan efter sådant som går att tugga och svälja på bord och bänkar eftersom man kommit på att man är tillräckligt lång, när man står på bakbenen, att nå upp och stjäla ALLT. Hittills är bedrifterna bl.a. att lyckas stjäla Cayennes halva dagsranson med mat samt ett antal smörgåsar. Naturligtvis är man då mycket nöjd! Efter mat och rastning somnar man gärna om i soffan och sover ett par timmar till. Kanske t.o.m. tre timmar till om det regnar ute... Men SEDAN är det dags för BUUUUUS!!!! Om ingen annan har lust att busa så finns det skor att tugga på, en soffa som snart är sönderstrimlad, toarullar att riva i småbitar m.m. m.m. Bara ridgeback-fantasin sätter gränsen! (och det vet ju alla att den fantasin har inga gränser...) Tuggisar och andra "hundleksaker" är rätt tråkiga jämfört med smaskig foppa-toffla, eller hur?

På förmiddagen blir det ofta brottningsmatch i trädgården med Cayenne. Hon gillar att busa och skoja och ibland blir det tuffa tag. Det tål man ju såklart, upp och hoppa igen bara! Morra lite högre och attackera lite hårdare!!!! Cayenne har nu så mycket sårskorpor på halsen och kinderna att hon börjar likna en nåldyna... Sedan serveras lunchen innan man bajsar (ute naturligtvis) och sedan slocknar man en liten stund i hundsängen medan man tuggar på en tilltufsad tvättbjörn.

På eftermiddagen blir det ofta en tur in till stan för att handla eller hämta barnen i skolan. Det är varmt och mjukt i bilen och man sover så gott där... Sedan middag och en liten promenad. Först med koppel eftersom det är viktigt att lära sig det där.... att gå fint utan att busa och hoppa och krångla. Men sedan får man springa i skogen och känna mjuk mossa under tassarna och göra tokryck i det höga gräset så man blir alldeles snurrig i huvudet och nästan ramlar omkull! Det är nästan det bästa av allt (om man inte räknar med att rycka loss pälstussar från katterna förstås)!

Efter kvällsmaten myser vi i soffan allihop (alla som får plats - först till kvarn gäller) innan det är dags för natten. Då sover vovvarna i var sin bädd på golvet i husses och mattes sovrum. Och det är faktiskt alldeles lugnt och tyst i huset mellan 22.00 och 06.00! Stor kontrast till hur mycket "full rulle" alla som bor här får stå ut med under de övriga timmarna på dygnet!

 • Om oss / About us

  Vi som driver Billinge Gårds Kennel är Helena Färlevik och Martin Wiklund. Vår kennel grundades 2005 och bedrivs i hemmiljö på landet i skånska Billinge. Vi har ett stort intresse av att ställa ut våra hundar och finns gärna till hands för våra valpköpare. Om du funderar på att skaffa en Rhodesian Ridgeback eller är intresserad av att veta mer om rasen, är du varmt välkommen att kontakta oss.

  Billinge Gårds Kennel was founded in 2005 by Helena Färlevik and Martin Wiklund. Our kennel is situated on the countryside in Skåne and we breed our dogs in an home environment. We have a great interest in showing our dogs and are happy to support our dog owners. If you're thinking about getting a Rhodesian Ridgeback or is interested in knowing more about the breed, you are most welcome to contact us.

 • Kontakt/Contact

  Billinge Gårds Kennel
  Billinge 11:14
  241 95 Billinge

  mail@billingestuteri.se
  +(46)(0)708 96 92 44 (Helena)
  +(46)(0)706 61 19 98 (Martin)
  +(46)(0)413 54 25 25