A-kullen

Billinge Gårds Alex

Alex

Billinge Gårds Alex

Stamtavla, resultat m m

Stamtavla

Parents Grand parents Great grand parents
Lövfällan's Gaston Roseridge The Duke Copyline Broadway Danny Rose
Umtali Assegai Of Matabellei
CH Lövfällan's Chanel Dark Red Dreams Don-Pedro
Haibas Rafiki
Duméla Ma Hedda Akkakais Melker Bubblan's Red Rolex
Glapens Athena Regina
Duméla Ma Elina Sarula Forosi
Duméla Ma Chandra

Hälsning från Alex

2015-04-07

Vi är familjen som köpte Alex, en rynkig liten kille med stor personlighet som snabbt växte i sitt stora skinn. Vi har varit otroligt bortskämda med en smart och trogen hund så att träna honom i lydnad har varit tacksamt enkelt, speciellt i en stor familj!

Alex har alltid varit otroligt kelen och tycker absolut bäst om att ligga på soffan och få massage, på sommaren steker han dock allra helst ute i solen på gräsmattan. Favoritpromenaden är helt klart att åka ut till stranden, men det blir aldrig mer badande än att doppa tassarna. Han är väldigt lättlärd och kan otroligt mycket, vissa viktiga saker som att gå fint i koppel och komma på inkallning, andra mindre viktiga som att kunna dansa, vinka och pussas...

Lillebror (som är ett av hans måååånga smeknamn) är också en väldigt berest hund. Han har varit i huvudstaden flera gånger, hälsat på många andra svenska platser som till exempel Gotland, har åkt ner och bott i södra Frankrike nån sommar och för tre år sedan tog han det väldigt modiga steget att kliva på ett flygplan och flytta till USA! Han tog såklart landet med storm, och har fått otroligt många komplimanger även där för sin exteriör och sitt temperament!

Alex blev konstigt nog lite seg ett tag och vi trodde det kanske var flytten, men efter två akuta besök hos veterinären visade det sig vara något mycket värre. Vår älskade lillebror hade cancer, det satt på njuren och till och med lite i ryggraden. Det hade redan börjat påverka andra organ, så hjärtat var så svagt att de inte trodde att han skulle klara en operation. Vi bestämde att prova ändå, och med tunga hjärtan sa vi alla hejdå när han åkte in i operationssalen, men vi höll hoppet uppe så gott man kan. Han klarade sig!

Nu väntade 6 månaders cellgifter, en del som få hundar tar sig igenom. Med otroligt mycket kärlek och omtanke från hela sin familj klarade han sig inte bara bra, utan var den första hunden de någonsin träffat som faktiskt gått UPP i vikt istället för ner under cellgifter! Som vår lille kille har kämpat!

Häromdagen firade vi ett år av friskförklaring och i sommar kommer Alex flytta hem till sitt älskade Sverige igen, lika pigg och glad som han alltid har varit!

Vi ser fram emot flera underbara stunder med vår älskade hund, bättre kunde vi inte fått. Han betyder allt för oss!

Mvh, Matilda Svetoft, stolt storasyster till Billinge Gårds Alex

 • Om oss / About us

  Vi som driver Billinge Gårds Kennel är Helena Färlevik och Martin Wiklund. Vår kennel grundades 2005 och bedrivs i hemmiljö på landet i skånska Billinge. Vi har ett stort intresse av att ställa ut våra hundar och finns gärna till hands för våra valpköpare. Om du funderar på att skaffa en Rhodesian Ridgeback eller är intresserad av att veta mer om rasen, är du varmt välkommen att kontakta oss.

  Billinge Gårds Kennel was founded in 2005 by Helena Färlevik and Martin Wiklund. Our kennel is situated on the countryside in Skåne and we breed our dogs in an home environment. We have a great interest in showing our dogs and are happy to support our dog owners. If you're thinking about getting a Rhodesian Ridgeback or is interested in knowing more about the breed, you are most welcome to contact us.

 • Kontakt/Contact

  Billinge Gårds Kennel
  Billinge 11:14
  241 95 Billinge

  mail@billingestuteri.se
  +(46)(0)708 96 92 44 (Helena)
  +(46)(0)706 61 19 98 (Martin)
  +(46)(0)413 54 25 25